Recipe of the day | สูตรประจำวัน

Monday Mosaic Ale (20L)

IBU 39
ABV 6.4%
Color 3.4-6.0 SRM
OG ~1.058
Mashing Method: Single-Infusion Light Body, Batch Sparge

80% Pilsen or Pale (~4Kg)
20% Wheat Blanc (~1Kg)
แมช 90นาที ที่อุณหภูมิ 67c
6g   Magnum นาทีที่ 60
20g Mosaic นาทีที่ 15
28g Mosaic ทำฮ็อปส์แสตนด์ ~90c, 20 นาที
52g Mosaic ทำ dry hop วันที่ 5
ยีสต์ SafAle US-05 (18c 5 วัน, 21-22c หลัง dry hopping)

Malt Bill : Pilsen 4Kg, Wheat Blanc 1Kg
Total Hops : Magnum 6 grams, Mosaic 100 grams

Direction:

Mill the grains and follow these steps for a single-infusion mash: Add 13.05L of water. Rest at 67°C for 90 minutes and mash out. Batch sparge with 3 steps 0.53L, 8.55L, 8.55L of water at 70°C rest for 5-10 minutes at each step and mash out at each step. Boil for 60 minutes, following the hops schedule. Chill the wort and pitch at 18°C.

ทำแมชด้วยวิธีการซิงเกิ้ลอินฟูชั่น: เติมน้ำ 13.05 ลิตร พักที่อุณหภูมิ 67°C เป็นเวลา 90 นาที และแมชเอาท์ ทำแบชสปาร์ช 3 สเต็ป ใช้น้ำ 0.53L, 8.55L, 8.55L ที่อุณหภูมิ 70°C พัก 5-10 ในแต่ละสเต็ป แมชเอาท์ก่อนเริ่มสเต็ปต่อๆไป ต้มเป็นเวลา 60 นาที ใส่ฮ็อปส์ตามตารางเวลา ทำน้ำวอร์ทให้ถึงอุณหภูมิและพิชยีสต์ที่ 18°C